Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Net als Lillenaren kunnen inwoners van Kasterlee, Zandhoven en Zoersel zwemmen aan inwonerstarief in nieuwe zwembadcomplex in Lille'

Ondertekening

Dit weekend opent het nieuwe zwembad in Lille. De inwoners en scholen van Lille kunnen er aan een voordelig tarief komen zwemmen.

Dat voordeeltarief geldt nu ook voor de inwoners en scholen van Kasterlee, Zandhoven en Zoersel. De vier gemeentes sloten hierover een akkoord dat vandaag werd ondertekend.

Burgemeester Marleen Peeters (N-VA): “Er is een heel groot tekort aan zwemwater in onze regio. Dat is ook de reden waarom we het project in Balsakker gestart zijn. Van in het begin hebben we onze buurgemeenten betrokken bij onze plannen. Kasterlee, Zandhoven en Zoersel zullen een jaarlijkse vergoeding betalen aan de gemeente zodat hun inwoners en scholen ook voordelig kunnen zwemmen in Sportoase Balsakker.”

Nu de overeenkomst getekend is, kan de planning voor de scholen opgemaakt worden. Inwoners van de drie buurgemeentes kunnen al van bij de opening nu zondag 28 april zwemmen aan het voordeeltarief.

Op vertoon van hun identiteitskaart kunnen ze net als alle Lillenaars zwemmen aan 4,8 euro in plaats van 6 euro. Voor een tienbeurtenkaart betaal je als inwoner van Lille, Kasterlee, Zandhoven en Zoersel 43,5 euro in plaats van 54 euro.

Met een gezinskaart of een maandabonnement zwem je nog voordeliger en ook deze zijn goedkoper voor inwoners van Lille en de drie buurgemeentes. 

Ondertekening

Deel dit artikel